Vi er Bichon Frise`

Oversigt:

Racen & Historien om Bichon Frise`en:

 

Bichon Frisé er en af de ældste kendte skødehunde. Bichon Frisé - Maltese, -Bolognese, - Havanese, stammer fra samme gruppe, som har deres oprindelse fra området omkring Middelhavet, Bichon hundene er opkaldt efter diverse øer fra området, de var ofte skibshunde, der sejlede på de syv have sammen med sine ejere. Bichon Friseèn hed oprindelig Bichon Tenerife, fordi den kom der fra, men fik så senere ændret navn til Frisé, - Bichon Maltese kom fra Malta, - Bichon Havanese fra Cuba, Bolognese fra Bologne. Bichon Frisé kan dateres så langt tilbage som 230 år f.k.f.

 

Man ved at de har været meget populære i Ægypten, idet Dronning Cleopatra har haft dem ved sit hof. Det kan ses, da de er afbildet på gamle ægyptiske sarkofager og på malerier fra Napoleons tiden. Kejser Napoleon ejede selv en Bichon Frisé hund. Senere ved man det fra Goyas og Sir Joshus Reynols tid hvor der ofte ses en lille hvid hund-Bichon Frisé.

 

Den har fornøjet både konger, malere, og det bedre borgerskab i almindelighed, men også gadehandlere og gøjlere. Den er klog, kærlig, vagtsom og stærk som en lille hest har den klaret sig næsten uændret op til idag, hvor racen er udbredt i hele verden. Bichon Frisé kom til England efter første verdenskrig, sammen med de hjemvendte engelske soldater, der havde fundet hundene i Frankrig, hvorfra de så tog dem med hjem.

 

Rasen kom først til Danmark i 1978 og er langsomt, men sikkert ved at erobre en plads i hundeverdenen. Bichon Frisé er en lille charmetrold, som iflg. standarden ikke må være over 30 cm i skulderhøjde og den skal virke kvardratisk. Øjnene og næsen skal være sorte og ligne 3 stk. kul placeret i en sky af hvid pels. Halen bæres i en smuk bue over ryggen og den viser sit glade væsen, ved at halen næsten aldrig ligger stille. Bichon Frisé tilpasser sig både frie omgivelser og i en lejlighed. Den elsker at gå tur, men klarer sig af og til med mindre. Den elsker at være midtpunkt, det er en meget legesyg race og der er ingen grænser for de kunster, den kan lære i samspillet med sine mennesker. Bichon Frisé er en glad, venlig, vagtsom og livlig hund, en skøn og hengiven familliehund, der bærer sit hoved stolt og højt, de mørke øjne er levende og udtryksfulde. Den har en god energi, nyder motion og aktivitet.

En Bichon Frisé fælder ikke og er meget allergivenlig.

Reklame Pladsen

E